Wij zijn stichting Kindcentrum Kansrijk

Samen met een team van ‘meedenkers’ geven wij Kindcentrum Kansrijk vorm. Dit team bestaat uit ouders en professionals die vanuit hun rol willen meedenken over deze nieuwe onderwijsvorm in Weert en omstreken.

Samen willen we er immers voor zorgen dat Kindcentrum Kansrijk een veilige haven wordt voor onze kinderen. We werken daarom niet alleen met leerkrachten, maar ook met begeleiders en coaches. Met onderwijsassistenten, pedagogen en psychologen. Dankzij dit team kunnen we snel schakelen en elk kind op een laagdrempelige manier net dat beetje extra steun geven dat hij of zij nodig heeft. Merken we dat een kind niet lekker in zijn of haar vel zit? Dan is een gesprek met een psycholoog zo geregeld, gewoon in een van de lokalen op school. Is je kind niet zo’n prater, dan gaan we creatief aan de slag. Lukt het een kind echt niet om te leren rekenen? Dan maken we een praatje en schakelen we bijvoorbeeld een orthopedagoog in, die het kind op andere manieren uitdaagt om met plezier te leren rekenen.

Ook ondernemers betrekken we graag in onze plannen. We merken dat veel bedrijven behoefte hebben aan creatieve denkers. Daarom gaan we graag het gesprek aan: hoe kunnen we leerlingen die vaardigheden leren waar de bedrijven van de toekomst behoefte aan hebben? Hoe kunnen we jonge kinderen al een kijkje geven in het bedrijfsleven?

Diverse ouders en professionals zoals jeugdpsychologen, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, communicatietrainers en kindercoaches hebben zich al aangemeld. Wil jij ook met ons meedenken, als ouder of als professional? We horen graag van je! Stuur een mailtje naar info@kindcentrum-kansrijk.nl en laat weten vanuit welke rol jij met ons mee wilt denken. Samen zetten we Kindcentrum Kansrijk op de kaart!

Lees meer

Dankjewel, laat nog even je gegevens achter.